KARDEŞ OKULLARIMIZI TANITTIK

KARDEŞ OKULLARIMIZI TANITTIK

.

19.02.2024 109

Okulumuzun Kardeş Okulları Tanıtıldı

 

9 Şubat 2024 Cuma günü  Yedieylül İlkokulu  Müdürü Mürşide Kocaman, Müdür Yardımcısı Nazan Köse ve Değerler Kulübü öğretmenleri Malatya'daki kardeş okulların yöneticileriyle temasa geçti.

 

Özalper ilkokulu Müdürü Mustafa Karaağaç, ilk olarak iletişime geçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okulunun şu anki durumu ile ilgili bilgi verdi. 6 Şubat sonrası farklı şehirlere ve farklı mahallelerdeki çadır ve konteynır alanlarına dağılan öğrencilerin %70 oranında okula döndüğünü belirtti. Bu yıl kış şartlarının ağır olmaması sebebiyle çok zorluk çekmedikleri ifade etti. Yardım teklifimize karşılık olarak teşekkürlerini belirterek hatırlanmış, aranmış olmanın yeterli olduğunu, duygulandığını söyledi. Karşılıklı iyi dilekler ve selam göndermeler ile konuşma sonlandırıldı.

 

Kılıçarslan ilkokulu müdürü Ergün ŞAHİN' de hatır sorma ve selamlaşma sonrasında okulun durumu hakkında bilgi verdi. Okul mevcudunun 6 Şubat öncesinin çok altında olduğunu, en büyük sorunların gelmeyen öğrencilerin hangi çadır ya da konteynır alanında olduğu bilgisine sahip olmamaları olduğunu ifade etti. Bu öğrencilerin eğitim öğretime devam edip etmedikleri konusunda yeterli bilgilerinin de olmadığını belirtti. Okullarının doğalgaz ile ısındığı, ısınma ve diğer ihtiyaçlar konusunda yeterli olduklarını söyledi. Ayrıca 5 Şubat 2024 tarihinde ikinci yarı yılın başlangıcında tüm Türkiye'de olduğu gibi okulumuzda da yapılan " 1 Dakikalık Depremzedeler İçin Saygı Duruşu Törenini" sosyal medyada gördüklerini ve duygulandıklarını ifade etti. Her iki okul müdürü de karşılıklı öğretmen, öğrenci, memur ve hizmetlilere selam ve sevgilerini ilettiler.

 

Okulumuzun panosunda, Malatya'dan iki kardeş okulumuzun tanıtımı yapıldı. Kılıçarslan İlkokulu ve Özalper İlkokulu, okulumuzla kardeş okul protokolü imzalayan okullar arasında yer alıyor. Pano, kardeş okullarımızla tanışmak, kültürel paylaşımda bulunmak ve dayanışma duygusunu güçlendirmek için hazırlandı.

 

Pano, okulumuzun sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlandı. Okulumuz, kardeş okullarımızla mektuplaşma, video konferans, ortak etkinlik, yardımlaşma gibi faaliyetler yürütecek. Böylece, kardeş okullarımızla dostluk, kardeşlik, sevgi, saygı, hoşgörü, anlayış, işbirliği, dayanışma, yardımlaşma, paylaşma gibi değerleri pekiştirecek.

 

Okulumuzun kardeş okullarıyla tanışmak isteyen öğrenciler, panoyu ziyaret edebilir, Malatya'yı tanıyabilir ve panoya katkıda bulunabilirler.