DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ

15.09.2021 186

İlk yardım; geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi için ve öğrenci, öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda yararlandığımız en önemli uygulamalardan biridir. Her yıl Eylül ayının 2. Cumartesi günü Dünya İlk Yardım Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yılın teması 'Sen de okulunda ve yaşadığın şehirde ilk yardım kahramanı ol' olarak belirlenmiştir. Yedieylül İlkokulu olarak eğitim ve çalışma ortamında sağlıklı şartların oluşturulması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesi, okulumuzda meydana gelecek yaralanma ve sakatlıkların azaltılması için gerekli çalışmaları yapmaktayız. Okulumuzda ve sınıflarımızda öğrencilerimize ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturmak için http://merkezisgb.meb.gov.tr/ adresindeki görsel ve eğitsel materyallerden yararlanarak faaliyetler düzenlenmiş olup bu yıl 'Sen de okulunda ve yaşadığın şehirde ilk yardım kahramanı ol'  temasıyla Dünya İlk Yardım Gününü kutluyoruz.